XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПАСАРЕЛСКИ КЕБАП

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

петък, 30 юни 2017 г.

ПАСАРЕЛСКИ КЕБАП

Все си мислех, че този Пасарелски кебап е  нещо кой знае какво завъртяно ястие, пък то се оказа фасулска работа.
В него са просто едни свински мръвчици с чеснов доматен сосец. Приготвих го, хареса ми и пак ще го направя, защото обожавам всичко, в което има чесън.


ПРОДУКТИ:
Около 500 г свинско месо без кост/ в случая е джолан/
500 кг домати- пресни или консервирани
3- 4 с. л. олио
сол на вкус
1 равна ч. л. захар
десетина зрънца черен пипер
1 дафинов лист
5- 6 скилидки чесън
3 люти чушлета
магданоз


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Месото се нарязва на парченца  и се изпържва в тиган от всички страни. Изважда се и в същата мазнина се слагат  настърганите или пасирани домати, но обелени.
 Към тях се добавят солта, захарта, черният пипер и дафиновият лист.
Бъркат се често  до желана гъстота.
В тях се прибавят свинските мръвчици  и лютите чушлета и се оставят за 5 минути да клокнат.
Ястието се овкусява с наситнения чесън.
Пасарелският кебап се сервира топъл, поръсен с нарязан магданоз и задължително гарниран с чаша червено винце.
 Подходящ е за всички сезони, стига да имате доматки под ръка.

Много лесно, приятно пикантно и много вкусно.
юни 2017 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар