XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: СВИНСКИ МРЪВЧИЦИ С ПРАЗ И ЗЕЛЕВ СОК

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

вторник, 31 януари 2017 г.

СВИНСКИ МРЪВЧИЦИ С ПРАЗ И ЗЕЛЕВ СОК

Много бързи и много вкусни. И зимни. Червеното винце е до тях. И то домашно.
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!

ПРОДУКТИ:
свинско месо
парче праз
зелев сок
олио
чубрица
черен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязвам месото на късчета. Запържвам ги на тиган в олиото и към тях добавям праза, нарязан на кръгчета. Оставям и него да се позапържи малко и наливам зелев сок/ колкото да потънат/. Подправям с традиционните подправки. 
Бъркам няколко пъти до извиране на соса. 
Не соля, защото зелевият сок е достатъчно солен.
Това е всичко.
Повявайте, че са много вкусни .

Няма коментари:

Публикуване на коментар