XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ЗАПЕКАНКА СЪС СПАНАК И ИЗВАРА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

сряда, 22 юни 2016 г.

ЗАПЕКАНКА СЪС СПАНАК И ИЗВАРА

Предложението е за подсилване на имунната система
и за преодоляване на честата  умора в напрегнатото ежедневие.
ПРОДУКТИ:
300 г свеж  спанак
200 г извара
5 яйца
3- 4 скилидки чесън
4- 5 с. л. олио
сол на вкус
млян черен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Спанакът се почиства, измива и нарязва.
В горещото олио се запържва нарязаният чесън.
Добавя се  спанакът и се задушава до извиране на водичката, която пуска по време на готвенето.
Яйцата се разбиват с изварата.
Смесват се със спанака.
 Полученото се овкусява с подправките.
 Сместа се изсипва в не голяма тавичка, намазана с мазнина.

Запеканката се изпича във фурна, загрята на 200 градуса, до кафеникави краища.

Няма коментари:

Публикуване на коментар