XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПИЛЕШКО С КИСЕЛИ КРАСТАВИЧКИ И СМЕТАНА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

петък, 5 февруари 2016 г.

ПИЛЕШКО С КИСЕЛИ КРАСТАВИЧКИ И СМЕТАНА

И ако си позволявате сметана към месото, то ще ви дам скромна идейка за обяд или вечеря-
ПИЛЕШКО С КИСЕЛИ КРАСТАВИЧКИ И СМЕТАНА
   Нарязвате си пилешкото месце/ от бут или гърди/ и го задушавате до леко запържване в малко мазнина. Слагате резенчета от кисели краставички до омекване, а накрая и малко сметана.Аз не слагам сол, защото в краставичките има. Готвите и бъркате до стопяването на сметаната. Овкусявате с черен пипер, а защо не и с друга подправка по ваше предпочитание. Това е.

Няма коментари:

Публикуване на коментар