XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: МАРМАЛАД ОТ СИНИ СЛИВИ И ЯБЪЛКИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

неделя, 30 август 2015 г.

МАРМАЛАД ОТ СИНИ СЛИВИ И ЯБЪЛКИ

Може би сте забелязали, че обичам да смесвам сливите с някакъв друг плод.
В случая те са с ябълки. Без значение е сортът, нито количествата и съотношението на двата плода.
ПРОДУКТИ:
1 кг плод
500 г захар
1 каф. ч. вода
щипчица  лимонтузу

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
1 вариант:
Плодовете се измиват и почистват. Ябълките се белят. Всичко се смила на ситна решетка.
Смесват се с водата и захарта и се варят на котлона до готовност.
Пет минутки преди това се слага лимонената киселина.
2 вариант:
Плодовете се нарязват на парчета , но ябълките се белят.
Смесват се със захарта и водата и се пекат в тава и във фурната.
Към края на готовността на мармалада се добавя лимонената киселина.
След леко охлаждане се пасира , за да добие гладка консистенция.
Важно: Бурканите  се вакуумират в продължение на 10 минути.

Никога не ги затварям без варене.

Няма коментари:

Публикуване на коментар