XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПИЛЕ СЪС ЗЕЛЕ НА ФУРНА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

петък, 28 август 2015 г.

ПИЛЕ СЪС ЗЕЛЕ НА ФУРНА

В блога имам две рецепти за пилешко със зеле, но в едната пилето е цяло, а другата е подходяща за готвене в гювеч.
Тази, която сега ще прочетете, си е класика. Държа да я упомена заради младите кулинарки, които сега навлизат в кухнята, и все още не са се научили да готвят това вкусно ястие.
ПРОДУКТИ:
1 пиле
1 средно голяма зелка
1 глава кромид лук
3 скилидки чесън
1 голям морков
1 голям домат
7- 8 с. л. олио
сол на вкус
червен пипер
черен пипер
1 дафинов лист
целина

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Мазнината се изсипва в дълбока тенджера и в нея се запържва посоленото месо, нарязано на порции. Тук може би ви прави впечатление завишеното количество на олиото, но зелето е зеленчук, който поема доста мазнина, и така то става много вкусно.
Малко след като сте сложили месото, трябва да  добавите нарязаните лук, чесън, морков и домати.
Задушете малко и сложете червения пипер.
Разбъркайте добре и веднага сложете нарязаното и претрито с малко сол прясно зеле.
Не наливайте вода, защото зеленчукът си пуска достатъчно.
Овкусете с черния пипер и накъсания на четири дафинов лист.
Бъркайте и пържете до омекване на зелето и смесване на ароматите.
Нарежете целината и изсипете ястието в подходяща тава.
Печете докато зеленцето остане на масълце.
Не разбърквайте повече.
Сервирайте го, поднесено на порции.
Уточнение:
Понякога,  при приготвянето на тази храна, използвам малко куркума.
Тя променя вкуса към по- добро и дава на ястието приятен жълтеникав цвят.
Слагам я заедно с червения пипер.

Опитайте, сигурно ще ви допадне идеята.
................................................................
28. 08. 2015 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар