XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ЗЕЛЕН БОБ ЯХНИЯ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

сряда, 3 декември 2014 г.

ЗЕЛЕН БОБ ЯХНИЯ



Много го обичам този вид бобец. Ей така, с чесън и копър, а после и с кисело млекце.  Прекрасен е. От него ми е леко на стомаха и някак ми е свежо.
Готвя го много бързо и изобщо не му се замислям.

ПРОДУКТИ:
500 г замразен боб или 1 буркан консервиран
1 глама кромид лук
1- 2 моркова
1 шепа чушки
1 домат или толкова от консерва
4- 5 с. л. олио
Сол на вкус
Подправки: червен пипер, черен пипер, чубрица, копър, 2- 3 скилидки чесън
Малко брашънце- за сгъстяване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
В мазнината запържвам нарязаните лук, моркови и чушки. След тях слагам намачканият домат и червения пипер плюс малко сол. Добавям и зеления боб и като започне да се пържи всичко това, прехвърлям съдържанието в тенджера под налягане.
Ако бобецът е от консерва, то го приготвям в обикновена тенджера.
Наливам не повече от 1 литър вода. Соля още веднъж и варя манджата в продължение на 10 минути след като зашуми вентилът.
Ако е в обикновената тенджера- до готовност.
Сгъстявам ястието с малко водичка и брашънце и го овкусявам с подправките плюс наситнения чесън.
Това е всичко , друго няма.

2. 12. 2014 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар