XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ЛЕСНА ПОГАЧИЦА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

сряда, 29 октомври 2014 г.

ЛЕСНА ПОГАЧИЦА

Тестото нека да е вашето любимо.
Ще ви покажа само начина на подредба, който ей така ми хрумна онзи ден на Димитровден.
Делите тестото на около 30 - 32 малки късчета и две по- големи.
Всяко парченце от тридесетте оформяте на топче, а топчето разплесквате на малка питка. Самите питки подреждате така, както виждате.
За средата: 
Усуквате един фитил от двете по- големи парчета тесто, който правите на охлювче и подбождате краищата му.
Това е.
Тестото втасва само един път и то в тавата, а не преди това.
След двойно увеличение на погачицата се помазва с жълтък , разбит с малко олио.
Пече се на 180 градуса около 40- 50 минути/ в зависимост от печката ви/ като на двадесетата минута питата се покрива с хартия или фолио, за да не загори отгоре.
26 октомври 2014 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар