XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПЪЛНЕНИ ЧУШКИ С ЯЙЦА И СИРЕНЕ / ИЗВАРА/

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

сряда, 29 октомври 2014 г.

ПЪЛНЕНИ ЧУШКИ С ЯЙЦА И СИРЕНЕ / ИЗВАРА/

Стара, много стара рецепта за пълнени чушчици! Толкова е стара, колкото е стар светът! И накрая се получават от вкусни по- вкусни!

Типично лятно ястие, приготвено с домашни, пресни и свежи чушки, набрани от градината. Здравословно е. Изпечено е на фурна без пържене и излишна мазнина. Предлагам ги в два варианта:
1. По- различното при тях е, че се отрязва част от самата чушка /по дължина/ и се почиства семето. Дръжките остават и самите чушки стават като лодки. А можете да премахнете всичко излишно. 
Поемат по- малко плънка, която пък не изтича по време на печенето.
Самата тя е само от яйца и сирене. Можете да ползвате сирене и извара в съотношение 1: 1, ако обичате извара и искате вашите чушки да са с по- лека плънка.
Пека ги в тава с незалепващо покритие без да наливам вода.
..................................................... ПРОДУКТИ за десетина средно големи чушки:
500- 600 г сирене / 300 г сирене и 300 г извара/ 3- 4 яйца/ в зависимост от тяхната големина/
сол на вкус- ако е необходимо
суха чубрица
черен пипер- по желание
Малко брашно за потапяне- ако готвите по втория вариант домати- ако наистина решите да готвите по същия вариант ....................................................... НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Смесвате натрошеното сирене / и извара, ако сте я предпочели и нея/с яйцата. Разбърквате леко. С получената смес пълните чушките.
Слагате ги в намазана с олио тава. Печете ги в загрята на 200 градуса фурна до готовност или до получаване на приятен загар на пълнежа .................................................................................................. 2. Традиционно пълнене:
Продуктите са същите с добавка на малко брашно за потапяне на отворите на чушките, които предварително почиствате от техните дръжки и семе.
Срязвате ги малко откъм върха, за да не се пукат при печенето, пълните ги, потапяте отворите им в брашното, редите ги в намазана с олио тава, наливате малко водичка и ги печете на 180 градуса до готовност.

По желание отгоре можете да наредите кръгчета домати.
По този начин изпечени те стават много сочни и безобразно вкусни.

23. 07. 2015 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар