XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: СВИНСКО С АРОМАТНА КОРИЧКА В ПЛИК

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

събота, 20 септември 2014 г.

СВИНСКО С АРОМАТНА КОРИЧКА В ПЛИК



Никога не бях пекла такова месо в плик, но ми хареса идеята на Пепа Стоева и реших да я приложа.
Ей, Пепи, благодаря ти!
Подмених овкусителите, но се придържах към видяното.

ПРОДУКТИ:
За поръсване:
1.200 кг свинска плешка
соев сос
сокът на 1/ 2 лимон

За коричката:
100 г майонеза
2 с. л. брашно
1 ч. л. червен пипер
суха мащерка
черен пипер
2 с. л. мед
малко солчица

Като допълнение и по желание:
малко алкохол- ракия, вино или бира

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Поръсих месото с лимоновия сок и соевия сос и го оставих в купа и в хладилника няколко часа, за да поеме ароматите.
От посочените продукти за помазката направих смес, с която намазах цялото парче свинско.
Сложих го в голям плик за печене и около него налях алкохола.
Завързах плика и пекох месото в нагорещена на 160 градуса фурна в продължение на 90 минути.
Самия плик не го дупча.
Получи се прекрасно мезе- сочно, крехко и много ароматно.

2 коментара:

  1. Мръвка да има, нали :) И голяма :) тогава остава сочно.
    Радвам се, че ти хареса, Марги!

    ОтговорИзтриване
  2. Много е вкусна, мила Пепи! И съм ти благодарна.
    Не е сложно за изпълнение, но си трябва идея. Много е важно това.
    Поздрави, Пепи! :)

    ОтговорИзтриване