XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПАЧА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

четвъртък, 26 декември 2013 г.

ПАЧА



Какво е НОВА ГОДИНА без
СВИНСКА ПАЧА
Свинската пача, която ухае на чесън!
Рецептата за нея и начина и на приготвяне научих от моята свекърва/ лека и пръст/, която приготвяше на сина си или НА МОЯ СЪПРУГ :). 
Това е типичната пача на северняците, в която не се слага нищо друго, освен месо и подправки. Чувам, че някъде добавяли моркови, варени яйца, желатин… При нас не е така- ние я приготвяме чиста и не позволяваме на допълнителните продукти да променят онзи истински натурален вкус на едно умерено подправено с билкови аромати свинско месо.
Та… тя е такова мезенце в тежките студени зимни дни, че…
Хайде да я приготвим! Започваме! :)

ПРОДУКТИ:
Свински уши
Свински крачета
Свински опашки
Сол на вкус
Чесън
Черен пипер
Червен пипер
Вода
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Ушите, крачетата и опашките се сваряват в солена вода / количеството и трябва да покрие месото/ в тенджера под налягане за около 1 час.
Сварените вече продукти се обезкостяват и месцето се нарязва на парчета.
Бульонът заедно с месото се слага отново на котлона и се оставя да кипне.
Овкусете с повечко нарязан на ситно чесън, черен и малко червен пипер.
Всичко това се изсипва в купа или някаква форма и се оставя така няколко часа на студено докато стегне и се желира.
Пачата се обръща и се сервира студена и нарязана на парчета.
Друго не слагам, защото / напомням/ това е традиционната рецепта за ЧИСТА пача.
Правила съм и със застройка, но така вкусът на свинското е по- истински.
Това е БАШ ПАЧАТА! :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар