XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: БИСКВИТЕНА ТОРТА С КАРАМЕЛЕНО- СМЕТАНОВ КРЕМ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

четвъртък, 7 юли 2016 г.

БИСКВИТЕНА ТОРТА С КАРАМЕЛЕНО- СМЕТАНОВ КРЕМ

Имам си аз кулинарна дружка, чиито десерти най- много харесвам .
А коя е тя? Ами разбира се, че е Веси Казакова.
В моите архиви открих една бърза и сочна тортичка, която съм взаимствала от нея преди доста време и затова давам нейната рецепта и ви посочвам пътя към  блога и.
Единствената разлика е, че аз ползвах само от светлите бисквити, защото вероятно не съм намерила от какаовите. 




 Необходими продукти:
2 пакета бисквити " Пети бер"
1 ч.ч. сок от компот
за крема:
1 л. прясно мляко
6 с.л.захар
2 яйца
6 с.л.брашно
ванилия
400 мл.течна сладкарска сметана
нещо шоколадово за поръсване
   В тенджерката, в която ще варим крема, слагаме 3 с.л.захар и поставяме на котлона да се карамелизира. Когато захарта покафенее, внимателно изливаме 700 мл.от млякото и оставяме на котлона, като разбъркваме периодично, докато карамелът се разтопи. Добавяме и останалите 3 с.л.захар. В купичка разбиваме яйцата, добавяме брашното, ванилията и останалото мляко и разбъркваме до хомогенна смес.
Изливаме я в заврялото мляко с карамел и бъркаме 5-6 мин до сгъстяване. 
Охлаждаме крема до стайна температура.
   Разбиваме сметаната и като продължаваме да бием с миксер на ниски обороти добавяме охладения млечен крем, лъжица по лъжица.
   В правоъгълна форма 30/20 см,редим бисквитите, като предварително ги топваме за кратко в компотения сок. Нареждаме пласт от  бисквити, заливаме с крем.Следващия ред е отново бисквити и пак крем.И така докато свършат бисквитите и кремът.

   Най-отгоре намазваме с крем и поръсваме с щоколадовото нещо. 
Ако сме предвидили какао, го поръсваме преди поднасяне.
   Тортата е добре да престои поне една нощ в хладилник, за да стегне.
от архивите

Няма коментари:

Публикуване на коментар