XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ЛЕТЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ ГЮВЕЧ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

петък, 1 юли 2016 г.

ЛЕТЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ ГЮВЕЧ


Лято е и все по- рядко слагаме на масата месо. Или може би у дома е така.
По това време предпочитам да сложа в тавата различни видове зеленчуци и да направя един запечен постен гювеч.

ПРОДУКТИ/ за 1 средно голяма тава/:
1 кг картофи
3 моркова
200 г грах
200 г зелен фасул
1 средно голяма тиквичка
2 чушки
1 глава кромид лук
2- 3 домата
сол на вкус
чубрица
десетина зърна черен пипер
4- 5 зърна бахар
1 дафинов лист
1 каф. ч. бяло вино
1 каф. ч. вода
4- 5 с. л. олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Картофите се белят и нарязват на филийки, морковите и чушките- на кръгчета, а лукът- на парчета.
Всички продукти се слагат в тава, солят се на вкус,  овкусяват се с подправките и се  наливат олиото, водата и виното.
Всичко се разбърква и се слага във фурна, загрята на 200 градуса.
Пече се до омекване на зеленчуците и леко запичане на горния слой .
 По време на готвенето гювечът се разбърква веднъж, а след това тавата само се раздрусва на 2- 3  пъти.

Получава се едно вкусно ястие, което можете да консумирате и топло, и студено.

Няма коментари:

Публикуване на коментар