Направих ги по идея на моята
дружка от фейсбук Валя Хинкова,
на която имам огромно кулинарно
доверие.
Хей, Вальок, благодаря ти от
сърце!
Сърчицата стават вкусни и съвсем
не са жилави, а даже много сочни.
Опитайте ги и няма да съжалявате.
ПРОДУКТИ:
в случая 350 г
сърчица
вода, оцет, сода
Марината:
2 с. л. сок от лимон
1 с. л. соев сос
2 големи скилидки
чесън
3 листа пресен
босилек
2- 3 с. л. олио
малко сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Сърчицата се
почистват от „ ушенцата” и се промиват през няколко води, за да им падне
съсирената кръв.
Накисват се за около
15 минути в студена вода, в която сме
сложили малко оцет и сода за хляб.
Измиват се и се
накисват за 1 час в марината, като за
нея предварително се смачква на кашичка чесънът с босилека.
Сърчицата се нанизват
на дървени шишчета .
Пекат се на скарата за около 15 минути- на три обръщания
по 5 минути.
Гарнирате ги по ваше
желание.
Няма коментари:
Публикуване на коментар