Обикновено приготвям това ястие
без заливка, но този път пък реших да го „ подобря” малко.
За мен и двата варианта са много
вкусни, защото обожавам и ориз, и тиквички.
ПРОДУКТИ:
2 крехки тиквички
1 глава кромид лук
2 свежи чушки или 1
каф. ч. нарязани и замразени
2 моркова
домати- в случая
сложих 10 броя Чери
1 ч. ч. ориз
червен пипер
черен пипер
чубрица
магданоз
сол на вкус
4- 5 с. л. олио/
ястието поема повечко мазнина/
За заливката:
4 яйца
1 кофичка кисело
мляко
4 с. л. брашно
сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
В дълбок съд
запържвам нарязаните лук, чушки и моркови и към тях добавям ориза. Посолявам
малко.
Запържвам отново до
прозрачност на ориза.
Добавям червения пипер при непрекъснато
бъркане .
Слагам нарязаните на
малки кубчета тиквички и наливам 4 ч. ч. топла вода.
Овкусявам с
подправките и соля на вкус.
Оставям всичко да
къкри на бавен огън, докато водата почти се усвои от продуктите. Изсипвам
ястието в тава и нареждам целите доматчета.
Пека на 200 градуса
до готовност.
Правя заливка от
посочените продукти.
Поливам и пека само
на горен реотан още малко- до готовност
на самата заливка .
Сервирам на парчета
след леко охлаждане.
21. 06. 2015 г
Няма коментари:
Публикуване на коментар