XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ТИКВИЧКИ С ОРИЗ И ЗАЛИВКА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

понеделник, 22 юни 2015 г.

ТИКВИЧКИ С ОРИЗ И ЗАЛИВКА

Обикновено приготвям това ястие без заливка, но този път пък реших да го  „ подобря” малко.
За мен и двата варианта са много вкусни, защото обожавам и ориз, и тиквички.

ПРОДУКТИ:
2 крехки тиквички
1 глава кромид лук
2 свежи чушки или 1 каф. ч. нарязани и замразени
2 моркова
домати- в случая сложих 10 броя Чери
1 ч. ч. ориз
червен пипер
черен пипер
чубрица
магданоз
сол на вкус
4- 5 с. л. олио/ ястието поема повечко мазнина/

За заливката:
4 яйца
1 кофичка кисело мляко
4 с. л. брашно
сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
В дълбок съд запържвам нарязаните лук, чушки и моркови и към тях добавям ориза. Посолявам малко.
Запържвам отново до прозрачност на ориза.
 Добавям червения пипер при непрекъснато бъркане .
Слагам нарязаните на малки кубчета тиквички и наливам 4 ч. ч. топла вода.
Овкусявам с подправките и соля на вкус.
Оставям всичко да къкри на бавен огън, докато водата почти се усвои от продуктите. Изсипвам ястието в тава и нареждам целите доматчета.
Пека на 200 градуса до готовност.
Правя заливка от посочените продукти.
Поливам и пека само на горен реотан още малко-  до готовност на самата заливка .

Сервирам на парчета след леко охлаждане.

21. 06. 2015 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар