Тогава се научих да правя тази халва и то с лекота.
Правя я и до днес.
Правя я и до днес.
А тя става една ароматна и леко ронеща се.
ПРОДУКТИ:
1 ч. ч. грис
1/ 2 ч. ч. олио
канела на вкус
1 и 1/ 2 ч. ч. захар
3 ч. ч. вода
НАЧИН
НА ПРИГОТВЯНЕ:
Пресетият през едро сито грис се запържва в мазнината до добиване на златист цвят.
Пресетият през едро сито грис се запържва в мазнината до добиване на златист цвят.
От захарта и водата се приготвя сироп, който се изсипва в
запържения грис при непрекъснато бъркане.
Бъркайте, за да не стане на топки!
Ври 4-5 минути докато започне да се отделя от стените на
съда.
Отстранява се от огъня и се изсипва в голяма форма или в
няколко малки.
Украсява се по желание.
В случая изсипах сместа в силиконова форма, на чието дъно бях сложила орехови ядки.
Пробвала съм грис
халвата и с малко масло, но не става ронлива като с олиото.
Определено не ми
допада направена с него.
Няма коментари:
Публикуване на коментар