XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ЗАРОВЕНО ПИЛЕ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

вторник, 25 март 2014 г.

ЗАРОВЕНО ПИЛЕ

Или пиле със зеле... под зеле...
Става бързо и е сочно и крехко.
Рецептата е елементарна и не изисква време.
А и по този начин морковите поемат от мазнинката и стават много вкусни.
ПРОДУКТИ:
1 замразено пиле
няколко моркова
1 средно голяма зелка
1 непълна каф. ч. олио
малко вода
любими подправки- в случая са: 
целина, девесил и черен пипер
сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязвам зелето и го претривам със сол на вкус.
В него наливам олиото и слагам подправките .
Разбърквам добре.
Намазвам тава с мазнина и нареждам морковите, разполовени по дължина.
Върху тях слагам осоленото пиле, разрязано наполовина, но не до края.
Покривам грижливо пилето със зелето.
Завивам го с фолио и го пека в загрята на 250 градуса фурна в продължение на около 1 час.
Отвивам фолиото и продължавам печенето до пълната готовност на ястието.

Няма коментари:

Публикуване на коментар