В различните краища на България тя се прави по различни начини.
Отдавна не я бях правила, но една колежка ме подсети и я спретнах преди две вечери.
Хубаво ястие си е това, спор няма. Върви и с хлебец, и с винце :).
Ще дам рецептата така, както съм направила кавърмата.
ПРОДУКТИ:
бялото месо/ а може и друго/ от 1 по- голямо пиле
3- 4 глави кромид лук
около 15 печени чушки
500 мл доматен сок
4- 5 с. л. олио
млян черен пипер
сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязвам лука на едро и го запържвам в олиото и сол на вкус.
Пилешкото месо нарязвам на жулиени и го слагам при кромида.
Пържа и бъркам до полуготовност на месото.
Добавям нарязаните на едри парчета чушки.
Прибавям и предварително изварения доматен сок, киселината на който съм омекотила с малко захар.
Запържвам до пълна готовност на месото и до пълното смесване на ароматите на отделните продукти.
Овкусявам с черния пипер и отстранявам ястието от котлона.
Приготвя се за не повече от 30 минути.
Получава се сочно, крехко и ароматно ястие.
16 март 2014 г
Няма коментари:
Публикуване на коментар