XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ГЪБЕНО РАЗКОШЕСТВО С КАРАМЕЛИЗИРАН ЛУК

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

петък, 14 март 2014 г.

ГЪБЕНО РАЗКОШЕСТВО С КАРАМЕЛИЗИРАН ЛУК


                                      Доста апетитно блюдо- пикантно  и мазничко.
И носи много бяло винце. Може и биричка :).
ПРОДУКТИ:
5- 6 средно големи глави кромид лук
2 с. л. захар или мед
400- 500 г пресни печурки
30 г краве масло
черен пипер
риган или  мащерка
3- 4 с. л. олио
100 г кашкавал
сол- на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Лукът се нарязва на едро и се запържва в олиото до омекване.
Добавя се захарта/ медът/ и се карамелизира при непрекъснато бъркане.
Отстранява се от огъня.
Гъбите се почистват, белят се, нарязват се на парчета и се задушават, след което се  запържват в маслото.
Кашкавалът се настъргва на едро ренде.
В тава се разстилат гъбите и лукът, поръсват се с подправките  и се поръсват с кашкавала.
Ястието се пече до стопяването на последния.
Поднася се топло.

2 коментара:

  1. мммм вкусотийка Марги, ще пробвам, до сега не съм карамелизирала лук, но май е време :)

    ОтговорИзтриване