Доста апетитно блюдо- пикантно и мазничко.
И носи много бяло винце. Може и
биричка :).
ПРОДУКТИ:
5- 6 средно големи
глави кромид лук
2 с. л. захар или мед
400- 500 г пресни
печурки
30 г краве масло
черен пипер
риган или мащерка
3- 4 с. л. олио
100 г кашкавал
сол- на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Лукът се нарязва на
едро и се запържва в олиото до омекване.
Добавя се захарта/
медът/ и се карамелизира при непрекъснато бъркане.
Отстранява се от
огъня.
Гъбите се почистват,
белят се, нарязват се на парчета и се задушават, след което се запържват в маслото.
Кашкавалът се настъргва
на едро ренде.
В тава се разстилат гъбите
и лукът, поръсват се с подправките и се
поръсват с кашкавала.
Ястието се пече до
стопяването на последния.
Поднася се топло.
мммм вкусотийка Марги, ще пробвам, до сега не съм карамелизирала лук, но май е време :)
ОтговорИзтриванеВкусно е, Вили.
ОтговорИзтриване