XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПИЛЕШКО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ НА ТИГАН

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

неделя, 13 октомври 2013 г.

ПИЛЕШКО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ НА ТИГАН

  Ползвам пилешки гърди, месо от бутчетата, а понякога и цялото пиле, но го обезкостявам. 
Нарязвам го на парченца и го задушавам, след което го запържвам в олио и сол. Изваждам го и в същата мазнина задушавам зеленчуци, нарязани на едро. 
Тук можете да използвате вашите любими- моркови, зеле, чушки, тиквичка, царевица... Като започнат и те да се пържат връщам месото обратно в тигана. 
Овкусявам с подправки на вкус, даже слагам и чесън  и храната вече е готова :). 
Обожавам глинени/ калени/ съдове, защото в тях храната веднага променя вкуса си. Често това ястие след като го сготвя го изсипвам в малък глинен гювеч / който виждате на снимката/ и там стои докато му дойде времето за сервиране. Става чудно!

Няма коментари:

Публикуване на коментар