Това са картофени крокетки от
руската кухня, които се отличават със своята сочност по средата и хрупкавост в
краищата.
ПРОДУКТИ:
700 г картофи
1 средно голям морков
или 1/ 2 голям
1 глава кромид лук
2 чушки
3 яйца
2 равни с. л. брашно
сол на вкус
черен пипер
олио- за пържене
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Настъргвам обелените
картофи, лука и морковите, а чушките нарязвам на много ситно.
Омесвам всичко
заедно с яйцата и подправките.
Гребвам със супена
лъжица от сместа и пържа драниките в гореща мазнина до получаване на златист
загар.
Нареждам върху
кухненска хартия, за да се отцеди малко от олиото и сервирам натурални или със
сос според вкусовите предпочитания.
Няма коментари:
Публикуване на коментар