XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ДРАНИКИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

четвъртък, 17 октомври 2013 г.

ДРАНИКИ



Това са картофени крокетки от руската кухня, които се отличават със своята сочност по средата и хрупкавост в краищата.
ПРОДУКТИ:
700 г картофи
1 средно голям морков или 1/ 2 голям
1 глава кромид лук
2 чушки
3 яйца
2 равни с. л. брашно
сол на вкус
черен пипер
олио- за пържене
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Настъргвам обелените картофи, лука и морковите, а чушките нарязвам на много ситно. 
Омесвам всичко заедно с яйцата и подправките. 
Гребвам със супена лъжица от сместа и пържа драниките в гореща мазнина до получаване на златист загар.
Нареждам върху кухненска хартия, за да се отцеди малко от олиото и сервирам натурални или със сос  според вкусовите предпочитания.

Няма коментари:

Публикуване на коментар