XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ШНИЦЕЛЧЕТА ОТ КОПРИВА, МАГДАНОЗ И КОЗЕ СИРЕНЕ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

вторник, 16 април 2013 г.

ШНИЦЕЛЧЕТА ОТ КОПРИВА, МАГДАНОЗ И КОЗЕ СИРЕНЕ


    Преди няколко дни една моя виртуална дружка ми сподели, че нейната майка правела кюфтенца от магданоз. На свой ред аз реших, че ще направя нещо подобно, защото имах доста зелении. Сложих и магданоз плюс козе сиренце и после ядохме с охота.
Ето резултата с добавката на млечен сос с пресен чесън и копър.

ПРОДУКТИ:
3 яйца
10 равни суп. лъж. брашно
малко сол
100 г прясно козе сирене на „ Жоси”
1 чиния / с връх/ коприва
същото количество свеж магданоз
олио- за пържене
………………………..
За соса:
1 кофичка кисело мляко
няколко стръкчета пресен чесън
копър
малко сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбих  яйцата с брашното и малко сол. Сложих прясното сиренце, измитата  и нарязана на дребно коприва, също така измития и нарязан магданоз. Разбърках добре, гребвах с лъжица от сместа и изпържих щницелчетата.
Млечния сос направих като разбих добре млякото със сол и след това го разбърках с нарязаните на ситно чесън и копър
Много са бързи и вкусни тези шницели. Спестих си времето за паниране на коприва, а и включих сиренце, което им придаде невероятен вкус, и много витаминозен магданоз. Освен, че не поемат много олио, след изваждане ги редя върху домакинска хартия или плътни салфетки, които изтеглят почти цялата мазнина.
 Съвсем скоро ще  направя пак, но вместо коприва ще сложа лапад. Няма начин да не станат също толкова вкусни.
Опитайте ги, няма да сгрешите:).
 6 април 2013 г

2 коментара:

  1. Страхотно предложение!Обожавам тези дарове на пролетта,копривата е един от тях.
    Съжалявам,че се отклонявам от темата.Много ми се иска да ги опитам тези шницелчета,но има ли вариант без пържене?Всъщност съвсем не съм наясно възможно ли е да се изпекат например на фурна...(аз съм новаче в кухнята,извинявам се). :)

    ОтговорИзтриване
  2. Няма да станат същите, ще трябва да им сложиш много брашно, за да не се разтекат. Ще загубиш вкуса им :(.

    ОтговорИзтриване