XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: КОКОСОВО- МАСЛЕНИ ХАПКИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

сряда, 6 юни 2012 г.

КОКОСОВО- МАСЛЕНИ ХАПКИ


Сладкишът е бърз, сочен, пухкав и  много вкусен най- вече за хората, които предпочитат вкуса на кокоса.
Направих го специално за моята дъщеря и за момиченцето- нейната съквартирантка, които пристигнаха на 22 май изплашени и стресирани от земетресението в Перник.
Знам, че нещо сладичко гони стреса и доставя поне малко удоволствие :).
ПРОДУКТИ:
3 големи яйца или 4 малки
300 г захар
1/ 2 пакетче краве масло
1 непълна каф. ч. олио
200 мл прясно мляко
100 г кокосови стърготини+ още малко за поръсване на сладкиша
1 и 1/ 2 ч. ч. брашно
1 бакпулвер
2 ванилии

За глазура:
1 каф. ч. пудра захар
1/ 2 пак. краве масло

олио- за намазване на тавата
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбивам яйцата със захарта.
При непрекъснато бъркане изсипвам на тънка струйка разтопеното масло, олиото и млякото.
Смесвам на сухо бялото брашно с кокосовите стърготини, бакпулвера и ванилиите.
Добавям ги лъжица по лъжица  и разбърквам  сместа добре .
Изсипвам я в намазана с олио правоъгълна тавичка и изпичам кокосовото разкошество в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на ОКОЛО 25- 30 минути. 

За неговата готовност проверявам с клечка за зъби.
.....................................................................

Изваждам сладкиша от фурната и го оставям да се охлади.
Разбивам добре маслото с пудрата захар и помазвам с тази глазура охладения вече сладкиш.




Поръсвам го с кокосови стърготини и грижливо го нарязвам на хапки.


Насладихме се на един пухкав десерт с нежното усещане за кокос и приятен маслен вкус.




 Беше ни сладко. 
Да ви е сладко и на вас! :)

23 май 2012 г

4 коментара:

  1. Наистина сладкото гони стреса - от личен опит го знам :) Изглежда страхотно особено за любител на кокоса като мен :) Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Дъщеря ми обожава кокос и аз с удоволствие и правя сладкишчета с него. Този е много лесен и пухкав, опитай го, Габи.

    ОтговорИзтриване
  3. Докато го гледам направо преглъщам а кой знае колко е вкусен.Сега ще правя от твоя чийзкейк а следващата цел е този сладкиш.

    ОтговорИзтриване
  4. Не правя сложни и толкова скъпи десерти, но се старая да са сочни и вкусни. Мисля, че ще ти харесат и двата сладкиша, Ангелина. Да ти е сладко! :)

    ОтговорИзтриване