XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ДУЛАНГАЧ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

вторник, 7 февруари 2023 г.

ДУЛАНГАЧ

Дулангачът е вид баница.

Някога се е правила само с точени кори, но в съвременния свят вече се приготвя и с купени.

За нея не се използва набухвател.

ПРОДУКТИ:

6 кори за баница

5 яйца

150 г зряло сирене

50- 60 г краве масло

щипка сол

олио- за намазване на тавата

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Върху всяка кора натрошаваме сирене.

Сгъваме я на хармоника.

Нареждаме всички една до друга в намазана с олио тава.

В купа разбиваме яйцата, стопеното  масло и солта.

С получената смес заливаме хармониките и разклащаме тавата, за да се разпредели плънката  равномерно.

Печем дулангача в предварително загрята фурна на 180 градуса в продължение на около 30 минути или до получаване на лек и приятен загар.

Изважда се, оставя се леко да се поохлади, нарязва се на парчета и се сервира.


лято 2022 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар