XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ЕКЗОТИЧНИ ПОСТНИ МЪФИНИ С МОРКОВИ, ЯБЪЛКОВО БРАШНО И ЧИА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

четвъртък, 1 април 2021 г.

ЕКЗОТИЧНИ ПОСТНИ МЪФИНИ С МОРКОВИ, ЯБЪЛКОВО БРАШНО И ЧИА

Приготвят се  много бързо и имат екзотичен привкус заради  наличието на цейлонска канела, куркума  и джинджифил в тях.

И не на последно място ще уточня, че спадат към здравословните храни.

ПРОДУКТИ:

1 ч. ч. кафява захар

3 с. л. мед

1 каф. ч. олио

1 ч. ч. вода

2 с. л. оцет

1 ч. л. сода

2 моркова

1 с. л. чиа

2 ванилии

по 1 щипка цейлонска канела, куркума и джинджифил

 1 ч. ч. ябълково брашно

  1 ч. ч. пшенично брашно

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Разбъркваме  захарта с водата, олиото, меда и оцета.

Добавяме двата вида брашно,  което предварително сме смесили  със содата, ванилиите, канелата, куркумата, джинджифила и чията .

Вземаме  хартиени формички и ги поставяме в тавичка, в която има гнезда за мъфини.

Пълним  хартиените със сместа, като внимаваме тя да заеме около 2/ 3 от вместимостта им.

Печем  мъфините  в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на около 45  минути.

 Тяхната готовност  обявяваме след като ги боцнем  с клечка за зъби, а по нея не лепне тесто.

Опитайте ги, ще ви харесат.



                                                                25. 03. 2021 г


Няма коментари:

Публикуване на коментар