XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: СЕЛСКА РАЗЯДКА С ТИКВИЧКИ И СИРЕНЕ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

четвъртък, 20 август 2020 г.

СЕЛСКА РАЗЯДКА С ТИКВИЧКИ И СИРЕНЕ

В сезона на тиквичките предлагам една разядка, която можете да хапнете със свежи чушки и препечена филийка.


 ПРОДУКТИ :

1 кг тиквички

3- 4 с. л. олио

100 г зряло саламурено сирене

2 сварени яйца

1 голяма скилидка чесън

шепа нарязан копър

 по 1 щипка балканска чубрица, млян черен пипер и шарена сол / ако я обичате/

1 с. л. сок от лимон

 сол на вкус


 НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ :

       Тиквичките  нарязваме на шайби, поръсваме ги  с олиото и сол на вкус, разбъркваме ги добре и ги подреждаме в тава на няколко реда.

Изпичаме ги  до готовност на максимална температура във фурна.

По време на печенето не ги разбъркваме, а на 2- 3 пъти разклащаме енергично тавата. 

Оставяме ги да се охладят и ги смесваме с намачканите яйца и сирене.

 Добавяме нарязания чесън, лимоновия сок, всички посочени подправки и сол на вкус. Разбиваме разядката с помощта на пасатор.

 Сервираме я охладена с чушки ( сладки или люти), свежа чубрица и препечени филийки.

16. 08. 2020 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар