XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: МЛЕЧНА РАЗЯДКА С ЛАПАД

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

четвъртък, 30 май 2019 г.

МЛЕЧНА РАЗЯДКА С ЛАПАД

И отново рецепта за нещо полезно, вкусно и засищащо.

ПРОДУКТИ:
1 голяма купа свеж лапад
100 г зряло сирене
3 яйца
1 ч. ч. кисело мляко
2 с. л. зехтин
1 голяма скилидка чесън
щипка черен пипер
щипка мащерка
сол – на вкус


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Лападът се изчиства от основната жилка и се сварява за 5 минути в солена вода.
Отцежда се много добре от течността, оставя се да се охлади напълно, след което  се накълцва на ситно.
Яйцата се сваряват и  обелват. Заедно със сиренето, с помощта на вилица,  се намачкват .
Чесънът се пасира.
Всички посочени продукти се слагат в купа и се разбъркват добре.
Разядката се оставя поне за 1 час в хладилника, за да се охлади.
Поднася се с препечени филийки и…ракийка J .
Да ви е сладко!

Май 2019 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар