XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ИКРА- хайвер от тиквички

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

вторник, 11 септември 2018 г.

ИКРА- хайвер от тиквички


Икрата е характерна за руската кухня.
Тя е сезонно, леко, диетично и здравословно ястие, което можете да консумирате и пряко, и през зимата, ако сега решите да стерилизирате в буркани от нея.

ПРОДУКТИ:
1 средно голяма тиквичка
2 моркова
2 домата
1 глава кромид лук
шепа магданоз
шепа копър
5- 6 с. л. олио
хималайска сол- на вкус


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Зеленчуците се измиват и се настъргват или нарязват на много дребно.
Задушават се с олиото в тенджера при често бъркане.
След като течността, която отделят по време на приготвянето, се изпари, ястието трябва да се запържи добре.
Отстранява се от котлона , овкусява се с наситнените зелени подправки, досолява се при необходимост  и се пасира с пасатор , чиито накрайник е метален.
Икрата вече е готова, а вие можете да си препечете филийки, да ги намажете и да си похапнете с охота.
 Ако решите да направите по- голямо количество, тогава стерилизирайте зеленчуковия хайвер в бурканчета в продължение на 10 минути и през зимата на трапезата си ще имате една вкусотия с дъх на лято.

ПРЕПОРЪКА: 
За по- рядка икра, добавете още две доматчета и малко захарчица.

август 2018 г

2 коментара:

  1. Като малка, а и сега обожавам имамбаялдъ и икра(някога беше в метални консерви)
    , Никога обаче не намерих рецепта. Много Ви благодаря, непременно ще сготвя и ще коментирам.

    ОтговорИзтриване
  2. Много се радвам. Дано това да е вашият вкус, който помните от детството. Споделете, ще Ви очаквам. Поздрави сърдечни!

    ОтговорИзтриване