XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: МАГДАНОЗЕНИ ШНИЦЕЛИ СЪС СОС ОТ МАЙОНЕЗА, КИСЕЛО МЛЯКО, ЧЕСЪН И КОПЪР

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

неделя, 29 април 2018 г.

МАГДАНОЗЕНИ ШНИЦЕЛИ СЪС СОС ОТ МАЙОНЕЗА, КИСЕЛО МЛЯКО, ЧЕСЪН И КОПЪР


Сега е сезонът на любимите ми зелении, а в тях включвам и свежия магданоз, 
който у дома е  в изобилие.
Предлагам ви едни много лесни и много вкусни зелени шницели, с които да зарадвате гости- вегетарианци, а защо не и всички останали.


ПРОДУКТИ за ШНИЦЕЛИТЕ:
150 г магданоз
150 г зряло сирене
5 яйца
3 с. л. кисело мляко
3 с. л. с лек връх брашно
сол- на вкус
чесън на прах- по желание
щипка млян черен пипер
олио- за пържене

ПРОДУКТИ за СОСА:
100 г качествена майонеза
100 г кисело мляко
3 скилидки чесън
шепа свеж копър
щипка млян черен пипер
сол- на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Яйцата и солта се разбиват с миксер.
Към тях на ниска степен на разбиване се добавят натрошеното  сирене и млякото, а след тях лъжица по лъжица  и брашното.
Сместа се овкусява с подправките.
Накрая се изсипва нарязаният магданоз.

Разбърквате сместа добре , гребвате с по- голяма лъжица от  готовата смес и пържите шницелите в загрятата мазнина, но на умерен огън и до придобиване на златист цвят.

ПРИГОТВЯНЕ НА МЛЕЧНИЯ СОС:
Майонезата, млякото, солта, черният пипер, счуканият чесън и нарязаният копър се разбъркват много добре до гладка консистенция.
С получения сос можете за залеете щницелите преди сервиране.

Няма коментари:

Публикуване на коментар