XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: СЪВРЕМЕНЕН ПРОСЕНИК

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

понеделник, 3 април 2017 г.

СЪВРЕМЕНЕН ПРОСЕНИК

Просеникът, приготвен по този начин, става много по- мек, доста по- сочен и не се рони след като изстине.
Малко прилича на мързелива баница и със сигурност ще ви допадне.

ПРОДУКТИ:
2 яйца
1 кофичка кисело мляко
7 с. л. олио
1 ч. ч. бяло брашно
2 ч. ч. царевично брашно
1 каф. л. сода/ смесена с бялото брашно/
1 с. л. оцет / за убиване миризмата на сода /
1 ч. ч. сирене, натрошено на едро

сол- ако е необходимо
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбъркайте всички продукти, намазнете и набрашнете не много голяма тава и изсипете сместа в нея. Аз ползвам правоъгълна с размери 30/ 20 см. Ако пък е и с керамично покритие, намажете само с олио. В случая брашното е излишно. Печете в предварително загрята фурна на около 180 градуса около 30- 35 минути или просто, докато ви хареса полученият загар. Извадете просеника, оставете го малко" да почине", нарежете и сервирайте. При желание можете да наръсите с шарена сол.
3 май 2011 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар