XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: " СЪРДИТИ" КАРТОФКИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

събота, 25 февруари 2017 г.

" СЪРДИТИ" КАРТОФКИ

С тези "сърдити" картофки ще си оближете пръстите. 
Открих ги във „ Веселият готвач“.
Много са вкусни и стават толкова лесно. 
А защо са сърдити?!
Може би, защото свършват на момента.
Е, за фиксовете и супите на „Маги“ се знае, че изобщо не са полезни, но един път на няколко месеца да ги използвате не мисля, че е голяма беда.


ПРОДУКТИ:
1 кг картофи
1 пакет гъбена крем супа на прах
4-5 с.л. олио
150 г настърган кашкавал
черен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Картофите се обелват и нарязват на полушайби.
Нареждат се в намазнена тава. 
Поливат се с олиото и с 150 мл вода.
Слагат се в загрята фурна на 250 градуса.

Не се солят, защото след това към тях ще се добави гъбената смес, а тя е доста солена.
След като станат готови те се поръсват с малко черен пипер.
Заливат се с разтворената в 350 мл вода гъбена супа. 

Поръсват се с настъргания кашкавал и се запичат отново.


Отгоре трябва да се получи приятна златиста коричка.


По желание при поднасяне всяка порция може да се поръси с предпочитана зелена подправка.
Лично аз не ги поръсвам, оставям си ги така.

Няма коментари:

Публикуване на коментар