XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: СОЧЕН БЮРЕК С МАСЛО

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

четвъртък, 15 януари 2015 г.

СОЧЕН БЮРЕК С МАСЛО

Предлагам вид баница, която става сочна, въздушна и доста уханна.

ПРОДУКТИ:
1 пак кори за баница /500 г/
1 пакетче хубаво краве масло/ 125 г/
1 каф. ч. олио

Плънка:
3 яйца
5 с. л. кисело мляко
400  г зряло сирене
1 бакпулвер

Заливка:
200 мл прясно мляко
3 яйца
 сол- по ваша преценка

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:.
В намазана с олио кръгла тава / диаметър 28 см/ се налагат една върху друга 3 кори, като леко се намачкват. Всяка от тях се поръсва с олио.
Върху тях се поставя плънка, а след нея се нареждат още три кори.
 Отново следва част от плънката.
Същото продължава докато свършат продуктите.
Суровият бюрек се нарязва на парчета като торта, полива се с горещото масло, 
а след това  със заливката, която се приготвя от прясното мляко, разбито с яйцата.
Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна до приятен златист цвят. 
Консумира се топъл заради съдържанието на масло в него.

Няма коментари:

Публикуване на коментар