XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПИЛЕШКО С ГЪБИ И ЗЕЛЕНЧУЦИ НА ТИГАН

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

вторник, 5 ноември 2013 г.

ПИЛЕШКО С ГЪБИ И ЗЕЛЕНЧУЦИ НА ТИГАН

Поредният вариант на това ястие- бърз и вкусен.
ПРОДУКТИ/ количеството определяте вие/:
пилешко месо от гърди
гъби
моркови
прясна чушка
любима подправка/ и/
олио или масло
сол на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязвам месото на ивици, соля го и го задушавам в тефлонов тиган и мазнина, а после го запържвам . Изваждам го и го оставям настрани. 
В същата мазнина задушавам до полуомекване нарязаните на филийки гъби и зеленчуци. Към тях добавям месото, овкусявам с подправката и сервирам с бяло вино.
Често пъти съвсем накрая слагам готовото ястие в глинен  съд, за да поеме неговия аромат и да стане още по- вкусно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар