XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ЛАПАДЕНА ЧОРБИЦА С ОРИЗ И СИРЕНЕ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

неделя, 12 май 2013 г.

ЛАПАДЕНА ЧОРБИЦА С ОРИЗ И СИРЕНЕ

Много я обичам, защото е лекичка и вкусна. 
Кой ли не предпочита чорбица от зеленийки и то в горещините?!
 Пълна е с витаминки, а и в комбинация със сиренце и оризец... ммммммм :)! В двора целогодишно расте лапад, пресен лучец- също. 
Варя я редовно и си я хапваме с охота.
ПРОДУКТИ:
10- 15 листа лапад
4- 5 листенца киселец или толкова зелени джанки
1 връзка зелен лук
1 чушка
1 каф. ч. ориз
150 г сирене
2 с.л. олио и 1 каф. л. червен пипер- по желание
сол на вкус
чубрица
свеж магданоз
2 с. л. кисело мляко
вода- количеството е по ваша преценка

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
В кипяща вода слагам нарязаните лук, чушка, лапад и киселец. Слагам и джанките, ако нямам киселец. Соля на вкус. Добавям ориза и варя до неговата готовност. Овкусявам с подправките. Понякога правя лека запръжка от олиото и червения пипер. Разбивам млякото с малко количество от бульона. Добавям ги към чорбата и я оставям да кипне. Отстранявам я от котлона и в нея слагам натрошеното сирене. 
Чорбичката вече е готова за консумация. 
Вкусна е и топла, и много студена.
...............................
април 2013 г




1 коментар: