XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: МНОГОШОКОЛАДОВИ / ДВОЙНО ШОКОЛАДОВИ/ МЪФИНИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

неделя, 30 април 2017 г.

МНОГОШОКОЛАДОВИ / ДВОЙНО ШОКОЛАДОВИ/ МЪФИНИ

Изключително подходящи за хора, вманиачени на тема ШОКОЛАД.
Приготвят се много бързо и още по- бързо се изяждат.
Учениците и гостите ми казват, че са много, ама много хубави.
Ама то е ясно, че те, ако не са хубави, аз няма да ги правя и препоръчвам.




ПРОДУКТИ / за 12 броя/:
1 яйце
1 каф. ч. захар
1 каф. ч. кисело мляко
80 г качествено краве масло
3 равни с. л. какао
60 г млечен шоколад
1 бакпулвер
2 ванилии
1 ч. ч. брашно

За украса:
50 г черен шоколад + 1 непълна с. л. олио
50 г бял шоколад + 1 непълна с. л. олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
С помощта на миксер и на висока степен се разбиват  до побеляване яйцето и захарта.
Намалява се на ниска степен.
Добавя се маслото, което предварително сте оставили да омекне.
Изсипва се киселото мляко, а след него се добавят какаото и ванилиите.
При непрекъснато бъркане се слага брашното / лъжица по лъжица/ , което предварително е смесено с набухвателя.
Сместа се разпределя в 12 хартиени кошнички за мъфини, които предварително са поставени в гнездата на метална форма за мъфини.
Млечният шоколад се дели на 12 равни парчета, ако искате да поставите по едно в средата на всяко мини кексче, или на 48 парченца, ако желанието ви е да сложите по 4 броя .
За една мъфина се полага по 5 г шоколад.
Набождате шоколада в тестото, но не съвсем да потъне.

Поставяте  в предварително загрята на 180 градуса фурна и ги печете в продължение на 30 минути.
Не ги препичайте, защото ще се втвърдят.
Извадете ги и ги оставете да се охладят.

Стопете черния шоколад и направете украса по ваше виждане.
 Аз вземам лъжица и с нея покапвам така, че да се получат шарки.
Изчакайте  около 30 минути, през което време тъмният шоколад ще се стегне.
Направете същото и с белия шоколад.




Консумирайте десертчетата след като са устояли поне 3- 4 часа.

април 2017 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар