XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: СОЧЕН БЮРЕК С МАСЛО

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

четвъртък, 15 януари 2015 г.

СОЧЕН БЮРЕК С МАСЛО

Предлагам вид баница, която става сочна, въздушна и доста уханна.

ПРОДУКТИ:
1 пак кори за баница /500 г/
1 пакетче хубаво краве масло/ 125 г/
1 каф. ч. олио

Плънка:
3 яйца
5 с. л. кисело мляко
400  г зряло сирене
1 бакпулвер

Заливка:
200 мл прясно мляко
3 яйца
 сол- по ваша преценка

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:.
В намазана с олио кръгла тава / диаметър 28 см/ се налагат една върху друга 3 кори, като леко се намачкват. Всяка от тях се поръсва с олио.
Върху тях се поставя плънка, а след нея се нареждат още три кори.
 Отново следва част от плънката.
Същото продължава докато свършат продуктите.
Суровият бюрек се нарязва на парчета като торта, полива се с горещото масло, 
а след това  със заливката, която се приготвя от прясното мляко, разбито с яйцата.
Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна до приятен златист цвят. 
Консумира се топъл заради съдържанието на масло в него.

Няма коментари:

Публикуване на коментар