1 каф. ч. олио
Плънка:
3 яйца
5 с. л. кисело мляко
400 г зряло сирене
5 с. л. кисело мляко
400 г зряло сирене
1 бакпулвер
Заливка:
200 мл прясно мляко
3 яйца
сол- по ваша преценка
3 яйца
сол- по ваша преценка
НАЧИН НА
ПРИГОТВЯНЕ:.
В намазана с олио кръгла тава / диаметър 28 см/ се налагат една върху друга 3 кори, като леко се намачкват. Всяка от тях се поръсва с олио.
В намазана с олио кръгла тава / диаметър 28 см/ се налагат една върху друга 3 кори, като леко се намачкват. Всяка от тях се поръсва с олио.
Върху тях се поставя плънка, а след нея се нареждат още
три кори.
Отново следва част
от плънката.
Същото продължава докато свършат продуктите.
Суровият бюрек се нарязва на парчета като торта, полива
се с горещото масло,
а след това със
заливката, която се приготвя от прясното мляко, разбито с яйцата.
Пече се в предварително загрята на 180 градуса
фурна до приятен златист цвят.
Консумира се топъл заради съдържанието на масло
в него.
Няма коментари:
Публикуване на коментар