XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ШОКОЛАДОВИ ПЕТИФУРИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

понеделник, 12 януари 2015 г.

ШОКОЛАДОВИ ПЕТИФУРИ


Това са едни шоколадови мини сладкишчета, които са оформени отделно и са много удобни за празнична почерпка.
Приготвих ги за 22- рия рожден ден на моето момиче и съответно послужиха за почерпка на колегите и по студентство.

ПРОДУКТИ:
1 яйце
1 ч. ч. захар
50 г меко краве масло
50 г настърган или начупен на малки парченца млечен шоколад
1 ч. ч. кисело мляко
3 с. л. какао
1 и 1/ 2 ч. ч. брашно
1 бакпулвер

За гарниране:
100 г течен шоколад или готов какаов крем

За заливка:
200 г млечен шоколад
1 с. л. олио

За украса:
шоко стафиди или нещо подобно

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Яйцето се разбива със захарта. Към тях се добавя мекото масло. Съставките се разбиват   до хомогенна смес.
 Слагат се млякото, шоколадът и какаото. Накрая постепенно се прибавя брашното, в което предварително е смесен бакпулверът.
Готовата смес се изсипва в правоъгълна тава с размери не повече от 20/ 30 см, застлана с пекарска хартия.
Пече се в продължение на 40 минути при 180 градуса.
Краищата на готовия и охладен добре блат се изрязват, а самият той се нарязва на квадратни парчета, които се редят върху хартия на разстояние едно от друго.
Върху всяко едно от тях се слага по 1 каф. л. с връх течен шоколад.
Залива се с разтопения на водна баня шоколад/ с добавката на олио/.
Петифурите се поливат и се украсяват.
Оставят се да се охладят няколко часа до стягането на шоколадовата глазура.
28. 12. 2014 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар