Това са едни шоколадови мини сладкишчета, които са оформени отделно и
са много удобни за празнична почерпка.
Приготвих ги за 22- рия рожден ден на моето момиче и съответно послужиха за почерпка на колегите и по студентство.
ПРОДУКТИ:
1 яйце
1 ч. ч. захар
50 г меко краве масло
50 г настърган или
начупен на малки парченца млечен шоколад
1 ч. ч. кисело мляко
3 с. л. какао
1 и 1/ 2 ч. ч. брашно
1 бакпулвер
За гарниране:
100 г течен шоколад
или готов какаов крем
За заливка:
200 г млечен шоколад
1 с. л. олио
За украса:
шоко стафиди или нещо
подобно
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Яйцето се разбива със
захарта. Към тях се добавя мекото масло. Съставките се разбиват до
хомогенна смес.
Слагат се млякото, шоколадът и какаото. Накрая
постепенно се прибавя брашното, в което предварително е смесен бакпулверът.
Готовата смес се
изсипва в правоъгълна тава с размери не повече от 20/ 30 см, застлана с
пекарска хартия.
Пече се в продължение
на 40 минути при 180 градуса.
Краищата на готовия и
охладен добре блат се изрязват, а самият той се нарязва на квадратни парчета,
които се редят върху хартия на разстояние едно от друго.
Върху всяко едно от
тях се слага по 1 каф. л. с връх течен шоколад.
Залива се с разтопения
на водна баня шоколад/ с добавката на олио/.
Петифурите се поливат
и се украсяват.
Оставят се да се
охладят няколко часа до стягането на шоколадовата глазура.
28. 12. 2014 г
Няма коментари:
Публикуване на коментар