XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: КИСЕЛО ЗЕЛЕ С ОРИЗ И КУРКУМА НА ФУРНА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

петък, 4 април 2014 г.

КИСЕЛО ЗЕЛЕ С ОРИЗ И КУРКУМА НА ФУРНА

    Все още се намира кисело зеленце, прибрано грижливо във фризера и затова си рекох, че не е лоша идеята за приготвяне на нещо постничко с него. 
Изпекох го с оризец, защото обожавам тази комбинация.
ПРОДУКТИ:
1 глава кромид лук
1 шепа нарязани и замразени във фризера чушки
4- 5 с. л. олио
1 ч. ч. ориз
около 500 г кисело зеле
куркума
черен пипер
чубрица
3 и 1/ 2 ч. ч. вода

 НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
В тенджера запържих нарязания лук и чушките. Добавих ориза и  нарязаното зеле и ги задуших около 10 минути на фона на често разбъркване. Сложих подправките, налях 3 и 1/ 2 ч. ч. вода, разбърках и оставих всичко това под капак и на по- бавен огън да се задуши до леко набъбване на ориза. Отново разбърках няколко пъти. Изсипах всичко в тавичката на Делимано и го изпекох докато отгоре хвана коричка.
..........................
Бих могла да сложа и настърган морков при лука и чушките, но трябваше и да се сетя.
Сещам се сега, когато пиша рецептата :).
И аз като оная баба, която пристигнала на гарата минутка след като заминал влакът. Полицаят и съобщил новината, а тя рекла: " Ееее, не съм закъсняла много " :).

Няма коментари:

Публикуване на коментар