XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ЧЕСНОВА ПЪРЛЕНКА С КАШКАВАЛ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

сряда, 2 април 2014 г.

ЧЕСНОВА ПЪРЛЕНКА С КАШКАВАЛ

      В съботния ден бяхме софиянци. 
Минахме през Южен парк, поседнахме в едно заведение, ама щерката реши, че трябва да опитаме нещо и в Студентски град. Заведе ни в " ГрошЪ" и покрай поръчаното вече мезе,  попита баща си каква пърленка иска- с чесън или с кашкавал. Поръча си той с чесън, ама явно му се ядеше и от другите, та от събота до днес няколко пъти ме пита кога ще му направя пърленка с кашкавал. Толкова бях уморена тази вечер от работа навън, но реших да го изненадам като се върне от късната работна смяна с една импровизирана такава.
Ето я въпросната.

ПРОДУКТИ:
130 г брашно
5 г мая
80 мл хладка вода
1 с. л. олио
1 каф. л. сол
1 каф. л. захар

За овкусяване:
1 с. л. олио
1 по- големичка скилидка чесън

За гарниране:
50 г кашкавал
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
От посочените продукти се замесва тестенце. В случая го замеси хлебопекарната, даже в нея втаса малко, а аз само го намесих и го разточих на съвсем тънко върху набрашнен плот. Надупчих тестената олба с вилица.
Сложих суровата пърленка в тавичката на " Делимано" , която бях поръсила с малко брашно.
Не я оставих да втасва втори път, нали трябва да е тънка.
Изпекох я до златист загар на 250 градуса. Стана много бързо.
Извадих я , помазах я с олиото, което бях разбъркала с наситнения чесън, поръсих настъргания кашкавал и върнах пърленката във фурната за разтопяване на млечния продукт. 
Пуснах и малко вентилатора, за да хрупка печивото.
Това е то :).
2. 04. 2014 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар