XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ЗАПЕКАНКА С КАЙМА И ЯЙЦА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

четвъртък, 18 юли 2024 г.

ЗАПЕКАНКА С КАЙМА И ЯЙЦА

Бързо и засищащо ястие, подходящо за вечеря в забързаното ежедневие. Като гарнитура към запеканката можем да сложим печени или сурови зеленчуци.
ПРОДУКТИ: 500 г кайма смес / 50 % свинско и 50% телешко/ 1 средно голяма глава кромид лук 5 скилидки чесън 1 каф. ч. галета 5 яйца хималайска сол- на вкус щипка млян черен пипер шепа нарязан свеж магданоз 3 с. л. олио около 50 мл вода
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Нарязваме лука и чесъна на дребно и ги запържваме в тиган със сгорещеното олио. Добавяме водата, разделена на три части, за да омекнат двата вида лук по- бързо. Слагаме каймата, посоляваме я и запържваме и нея, докато се разпадне на малки парченца. Отстраняваме тигана и овкусяваме с черния пипер и нарязания на ситно магданоз. Добавяме галетата и леко разбитите яйца.
Разбъркваме сместа и я изсипваме в малка правоъгълна тавичка, покрита с пекарска хартия.
Печем ястието в предварително загрята на 200 градуса фурна в продължение на 30 минути. Изваждаме запеканката и я оставяме малко да се поохлади.
Нарязваме я на парчета и я сервираме с гарнитура по желание.

Няма коментари:

Публикуване на коментар