XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПЪНЧЕТА ОТ ТИКВИЧКИ, ПЪЛНЕНИ С КАЙМА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

неделя, 18 септември 2016 г.

ПЪНЧЕТА ОТ ТИКВИЧКИ, ПЪЛНЕНИ С КАЙМА

Доста хора твърдят, че тиквичките са вкусни само изпържени, но аз опровергавам мнението им с рецептата, която ще споделя  с вас.
Ястието се приготвя малко по- бавно, но пък  крайният резултат си заслужава.
Опитайте!

ПРОДУКТИ:
1 кг средно големи тиквички
500 г домашна кайма/ смес от свинско и телешко/
120 г сварен ориз
2 яйца
1 по- голяма глава кромид лук
4 средно големи домата
150 г кашкавал
сърцевината на издълбаните тиквички
сол
куркума
кимион
черен пипер
чубрица
4 с. л. олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Тиквичките се нарязват на пънчета с дебелина около 2, 5- 3 см и се издълбават.
Бланшират се за кратко в солена вряща вода.
Изваждат се и се отцеждат.
Нареждат се в намазана с половината мазнина тава.
Пристъпва се към приготвянето на плънката им.
Лукът се нарязва на дребно и се запържва, а след него и нарязаната издълбана част от тиквичките.
Добавят се каймата и свареният и промит със студена вода ориз.
Сместа се соли  на вкус и се овкусява с посочените подправки.
Охлажда се и се смесва с яйцата.
Разбърква се.
С получената смес се пълнят пънчетата.
Покриват с нарязани на филийки домати.
Поръсват се с останалата мазнина.
/Ако ви остане от плънката- оформете кюфтенца и ги наредете отстрани./
Изпичат се на 250 градуса до готовност, а при нужда около тях се долива вода, за да не загорят отдолу.
Накрая се изваждат от фурната, поръсват се с настъргания кашкавал и се връщат отново в нея  до неговото стопяване.

Вярвам, че ще се насладите на това толкова  вкусно и сочно ястие.
/ август 2016 г/

Няма коментари:

Публикуване на коментар