XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: МАРИНОВАНИ ЧУШКИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

събота, 10 септември 2016 г.

МАРИНОВАНИ ЧУШКИ

Харесвам ги, защото през зимата ги консумираме само тях като салата  към ракийката, и като част от друга салата.
Приготвят се бързо и са доста вкусни.

За 1 кг червени месести червени чушки или камби се сварява марината от:
125 мл оцет
3 каф. л. сол
150 г захар
1/ 2 каф. ч. олио
В нея се пускат чушките, нарязани на едри парчета, когато тя заври.
Разбъркват се и се бланшират, докато променят леко цвета си.
Изваждат се и се оставят за охлаждане.
Маринатата също се охлажда.
Чушките се редят плътно в бурканчета, като във всяко едно се слагат по 5 зрънца черен пипер, 1 зрънце бахар и парченце дафинов лист.

Бурканите се стерилизират само 5 минути за затваряне на капачката.

10. 09. 2016 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар