XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПЪРЖЕНО С ГЪБИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

четвъртък, 8 септември 2016 г.

ПЪРЖЕНО С ГЪБИ

Онази вечер бяхме при щерката в голямата София , ама на нея и се прияде нещо , което да не е софийско, а по- простичко и нашенско. Поиска да и направя някаква пържена гозбица, в която да сложа малко гъби, защото ги имаше в наличност. така и направих, а на другия ден тя каза, че това е била най- вкусната манджа на света.
На другия ден се прибрахме и аз реших да сготвя същото, за да се уверя, че наистина е толкова вкусно.

ПРОДУКТИ:
1 голяма глава лук
3 пресни чушки
4- 5 средно големи домата
250 г пресни гъби
чесън
копър
3-4 с. л. олио
1 ч. л. захар
сол на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязвам лука, чушките и гъбите и ги задушавам в мазнината.
 Посолявам ги и слагам захарта.

Добавям нарязаните на ситно домати и запържвам ястието до желаната гъстота.
Накрая овкусявам с нарязаните на ситно  чесън и копър.
Желателно е да  сервирате гозбицата  с топъл хлебец, че да можете да си топнете блажено.
Голямо удоволствие е, повярвайте.

6. 09. 2016 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар