XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ХЛЯБ ОТ ДВУЗЪРНЕСТ ЛИМЕЦ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

сряда, 17 август 2016 г.

ХЛЯБ ОТ ДВУЗЪРНЕСТ ЛИМЕЦ

Брашнената смес е готова. Купувам я от Кауфланд. 
От този грамаж правя 2 хлебчета в пекарната. 
Крайният продукти ми харесва, защото е вкусен, а освен това има доста семенца в него. У дома почти не консумираме хляб и затова реших да деля тези 550 г на две, за да не остава и мухлясва самунът. Стои в продължение на седмица читав, но повече не.

ПРОДУКТИ:
275 г брашно
125 мл хладка вода
10 г прясна мая
1 с. л. олио
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Маята се разтваря във водата и се изсипва в контейнера на пекарната.
Добавя се олиото.
Изсипва се пресятото брашно, след него захарта и накрая солта.

Включвам на програма, която е с времетраене 2 ч и 10 минути и за това време нямам грижи по хлебчето.


Няма коментари:

Публикуване на коментар