XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПИЛЕ С КИСЕЛО МЛЯКО И ЧЕСЪН

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

вторник, 1 декември 2015 г.

ПИЛЕ С КИСЕЛО МЛЯКО И ЧЕСЪН

Така приготвеното пилешко е с уникален вкус. Освен, че е толкова апетитно, около него остава един прекрасен сосец, в който можете да си топнете с питка или препечена филийка. А килограмите ги оставям настрани. Това е друга тема…
Сигурно няма да повярвате, че в случая не са ви  нужни нито заквасена сметана, нито топено сирене, а в същото време крайният резултат е много интересен.
Рецептата е евтина и много лесна.
ПРОДУКТИ:
1 пиле или бутчета, крилца или…. каквото и да е там … нещо пилешко

За соса:
1 кофичка кисело мляко/ с масленост 3, 6 %/
3- 4 скилидки пасиран чесън
1 каф. л. червен пипер
малко млян черен пипер
щипка сух риган или мащерка
сол - на вкус
олио- в момента ще прецените колко е  мазно месото и дали е нужно да го отежнявате

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Приготвяте соса като разбърквате заедно всички посочени продукти .
В него потапяте всяко едно парче месо .
Редите в тава, която завивате плътно с пекарско фолио..
Печете на максимални градуси в продължение на 1 час, а след това откривате месцето и го доизпичате за коричка на малко  по- ниска температура, но на няколко пъти отваряте фурната и го поливате с получения сос.

Сервирате с чаша вино, иначе е грехота.

Няма коментари:

Публикуване на коментар