XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПЪРЖОЛИ НА ТИГАН С ГЪБЕН СОС

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

четвъртък, 9 октомври 2014 г.

ПЪРЖОЛИ НА ТИГАН С ГЪБЕН СОС



Винаги съм правила пържоли със сос, но не пържени, а печени в йенски съд, но този път реших пък така.
Вкусни са, да, спор няма, но не са здравословни.
И все пак ще напиша как ги приготвих.

ПРОДУКТИ:
За приготвяне на месото:
4 свински пържоли от бут
сол на вкус
черен пипер
сок от един лимон
брашно- за овалване
3- 4 с. л.олио- за запържване

За приготвяне на гъбения сос:
1 гъбена консерва от средните
2- 3 с. л. брашно
20- 30 г краве масло
1 пилешко бульонче
500 мл вода
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Начуках пържолите и ги поръсих със сол, лимоновия сок и черния пипер.
Оставих ги да престоят така няколко часа в хладилника.
Потопих ги в брашно и ги изпържих от двете им страни на умерен огън.
В мазнината, в която изпържих тях, сложих маслото и задуших гъбите.
Запържих брашното, след което го разредих с горещия бульон.
Оставих соса да заври и го бърках до желаната гъстота.
Сервирах пържолите, поляти с него.
.....................................
от лятото на 2014 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар