Винаги съм правила пържоли със сос, но не пържени, а печени в йенски
съд, но този път реших пък така.
Вкусни са, да, спор няма, но не са здравословни.
И все пак ще напиша как ги приготвих.
ПРОДУКТИ:
За приготвяне на месото:
4 свински пържоли от
бут
сол на вкус
черен пипер
сок от един лимон
брашно- за овалване
3- 4 с. л.олио- за запържване
За приготвяне на гъбения сос:
1 гъбена консерва от
средните
2- 3 с. л. брашно
20- 30 г краве масло
1 пилешко бульонче
500 мл вода
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Начуках пържолите и
ги поръсих със сол, лимоновия сок и черния пипер.
Оставих ги да
престоят така няколко часа в хладилника.
Потопих ги в брашно и
ги изпържих от двете им страни на умерен огън.
В мазнината, в която
изпържих тях, сложих маслото и задуших гъбите.
Запържих брашното,
след което го разредих с горещия бульон.
Оставих соса да заври
и го бърках до желаната гъстота.
Сервирах пържолите,
поляти с него.
.....................................
от лятото на 2014 г
Няма коментари:
Публикуване на коментар