XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПЪЛНЕНИ ЧУШЧИЦИ С ЯЙЦА И ДОМАШНО СИРЕНЦЕ / ИЗВАРА/

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

сряда, 29 октомври 2014 г.

ПЪЛНЕНИ ЧУШЧИЦИ С ЯЙЦА И ДОМАШНО СИРЕНЦЕ / ИЗВАРА/


Предлагам ги в два варианта:
1. По- различното при тях е, че се отрязва част от самата чушка / по дължина/ и се почиства семето. Дръжките остават и самите чушки стават като лодки. 
Поемат по- малко плънка, която пък не изтича по време на печенето.
Самата тя е само от яйца, сирене/ може и извара, ако я харесвате/ , суха подправка и черен пипер по желание.
Пека ги в тава с незалепващо покритие без да наливам вода.
ПРОДУКТИ за десетина средно големи чушки:
500- 600 г сирене / в случая аз деля количеството и смесвам сирене с извара/
3- 4 яйца/ в зависимост от тяхната големина/
сол на вкус- ако е необходимо
суха чубрица
черен пипер

27 октомври 2014 г

2. Традиционно пълнене:
Продуктите са същите с добавка на малко брашно за потапяне на отворите на чушките, които предварително почиствам от техните дръжки и семе. Срязвам ги малко откъм върха, за да не се пукат при печенето, пълня ги, потапям отворите в брашното, редя ги в намазана с олио тава, наливам малко водичка и ги пека на 200 градуса.
По желание отгоре можете да наредите кръгчета домати.
По този начин изпечени те стават много сочни и вкусни.

23. 07. 2015 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар