XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПРОЛЕТЕН БОБЕЦ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

неделя, 27 април 2014 г.

ПРОЛЕТЕН БОБЕЦ

Наричам го пролетен, защото в него слагам всичко зелено, що в двора се е родило- зелен лук, пресен чесън, лапад, киселец. Подправям го със свеж  магданоз, девесил и джоджен.
Останалото, което използвам за неговото приготвяне е:
зрял фасул
1 глава кромид лук
шепа нарязани чушки
1 ч. ч. домати/ все още са от консерва/
сол
малко олио
черен пипер
червен пипер
чубрица
 Няма да описвам начина на готвене, защото всеки знае как се вари боб :).
........................................
ЗЕЛЕНИЙКИТЕ
27. 04. 2014 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар