Дулангачът е вид баница.
Някога се е правила само с точени кори, но в
съвременния свят вече се приготвя и с купени.
За нея не се използва набухвател.
ПРОДУКТИ:
6 кори за баница
5 яйца
150 г зряло сирене
50- 60 г краве масло
щипка сол
олио- за намазване на тавата
НАЧИН НА
ПРИГОТВЯНЕ:
Върху всяка кора натрошаваме сирене.
Сгъваме я на хармоника.
Нареждаме всички една до друга в намазана с олио тава.
В купа разбиваме яйцата, стопеното масло и солта.
С получената смес заливаме хармониките и разклащаме тавата,
за да се разпредели плънката равномерно.
Печем дулангача в предварително загрята фурна на 180
градуса в продължение на около 30 минути или до получаване на лек и приятен
загар.
Изважда се, оставя се леко да се поохлади, нарязва се
на парчета и се сервира.
Няма коментари:
Публикуване на коментар