XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: БЪРКАН ЦАРЕВИЧЕН ТУТМАНИК С КИМ И МАКОВО СЕМЕ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

вторник, 21 февруари 2023 г.

БЪРКАН ЦАРЕВИЧЕН ТУТМАНИК С КИМ И МАКОВО СЕМЕ

    Бързо и пухкаво царевично печиво, което е за предпочитане от приготвеното с бяло брашно.

С неговата направа ще се насладите на една тестена вкусотия, комбинирана с масло и сирене.

И не на последно място е фактът, че е изключително подходящо за консумация през зимните утрини. 

ПРОДУКТИ:

4 яйца

1/ 2 ч. ч. олио

1  и 1/ 2 ч. ч. кисело мляко

2 и 1/ 2 ч. ч. ситно смляно царевично брашно

1 бакпулвер

1 каф. л. сол

300 г зряло сирене

30 г масло

за поръсване:

семена от ким и мак

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

С помощта на миксер и на максимална мощност разбиваме до пухкавост яйцата със солта.

Добавяме олиото и млякото.

Лъжица по лъжица слагаме  брашното, което предварително сме смесили с набухвателя.

Разбъркваме до еднородна смес.

Изсипваме я в  намазана с олио тава / 24 см в диаметър/.

Отгоре разпределяме натрошеното на едро сирене, а върху него слагаме парченца краве масло.

Печем тутманика в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на 40 минути.

Изваждаме го, оставяме го да се поохлади, нарязваме го на парчета и го сервираме.

Освен, че е подходящ за закуска, можете да го опитате топъл и вечерта с чаша любимо винце.



януари 2023 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар